OK

Ta strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej

Facebook
0 prod. 0,00 Do kasy
Nowość Polecany

Oliwa PAMAKO MONOVARIETAL (polifenol) 500ml BIO

Cena:
120,00 zł (z VAT)
Ilość:
Dostępność:
1 szt.

Darmowa wysyłka dla zamówień powyżej 200 zł

Oliwa PAMAKO MONOVARIETAL (polifenolowa) 500ml BIO ULTRA PREMIUM 100% oliwki Tsunati

SKALA ORGANOLEPTYCZNA “5.1 FRUITINESS” łagodny gorzki i łagodny ostry, z aromatami zielonej trawy, pomidorów karczocha i zielonych migdałów.

Firma PAMAKO założona przez młodego przedsiębiorcę Eftihisa Androulakisa jest uwieńczeniem pasji tego młodego człowieka. Przy wsparciu swojej rodziny i partnera Dorothei Ritter zdecydował się kontynuować tradycję rodzinną w połączeniu z najnowocześniejszą technologią produkcji oliwy.

Zachowując stuletnie metody zrównoważonej ekologicznej uprawy i przetwarzania, połączył je z najnowszą technologią. Młodzieńcza pasja zmotywowała, a doświadczenie starszego pokolenia zachęciło do rozpoczęcia trudnej i żmudnej praktyki, aby jak najlepiej wykorzystać to, co oferuje natura.

Wszystko zaczęło się w skalistym górzystym terenie zielonym porośniętym wielowiekowymi drzewami. Eftihis podkreśla, że nigdy nie zapomina o radach dziadków “szanować drzewa, opiekować się nimi, a one bogato nagrodzą wysiłek swoimi owocami” . Najlepsza jakość oliwy z wszystkimi jej zaletami zdrowotnymi to najlepsza nagroda.
Oliwa PAMAKO jest jedną z niewielu produktów na całym świecie, posiadającą certyfikat ”Health Claim”, ponieważ zawiera duże ilości fenoli, zgodnie z rozporządzeniem UE 432/2012.

Analiza chemiczna: certyfikat Health Claim EU432/2012
Analiza chemiczna przeprowadzona w Wydziale Farmacji, Farmakognozji i Produktów Naturalnych na Narodowym Uniwersytecie w Atenach corocznie od 2015 r. potwierdza, że ten sok z oliwek wykazuje imponujące wyniki.

Metody zbioru, mielenia i konserwacji :

Wyzwanie, pieczołowitość, tradycja, innowacja – to są cztery słowa opisujące pełny proces tworzenia oliwy PAMAKO. Ze względu na położenie drzew nie możemy korzystać z ciężkich maszyn, Wspinając się po drzewach zbiór odbywa się wyłącznie ręcznie. Ta procedura rozpoczyna się w połowie października i trwa około 4 tygodni do momentu zebrania wszystkich owoców.

Mielenie odbywa się w dniu żniw, w niskiej temperaturze, poniżej 27 °C, a każdy cykl trwa maksymalnie 50 minut. W ten sposób mamy pewność, że sok z oliwek zachowa wszystkie swoje aromaty i cenne polifenole jednocześnie tracąc ilość, ale zyskując niezwykłą jakość.

Na koniec sok z oliwek przechowywany jest w zbiornikach ze stali nierdzewnej z dala od światła słonecznego, w kontrolowanej temperaturze. Wypełniając zbiorniki gazowym azotem, który nadaje się do kontaktu z żywnością, wiadomo, że sok z oliwek zachowa pierwszorzędne właściwości przez najdłuższy możliwy okres.

- kwasowość 0,25% (sezon 2017/2018)

- ciemna butelka bez ołowiu

- certyfikat BIO

- Certyfikat Health Claim

- butelkowanie za pomocą argonu

- naturalny korek w jednym kawałku.

Opakowanie : 500 ml.

*
*
*
*
*
*
*

Opinie klientów (0)

Zapisanie się do newslettera

Otrzymuj informacje o nowościach i promocjach wprost do Twojej skrzynki e-mailowej:

Copyright © herbamedicus.com.pl Wszystkie prawa zastrzeżone. Ta strona wykorzystuje pliki cookies.
Powered by i-systems.pl